עשב החיטה הוא מזון בריאות הנמצא בשימוש יומיומי אצל אנשים רבים.
העשב הוא מזון מרוכז המרפא ומחייה ליקויים פנימיים וחיצוניים.
העשב מכיל ריכוז ומגוון גדול במיוחד של ויטמינים, מינראלים, כלורופיל (70%) ואנזימים.
הוא מכיל 17 חומצות אמינו חיוניות ולא חיוניות המשפרות תהליכי בנייה ושיקום שרירים, מאיצות את התחדשות התאים, ומונעות את קרישת הדם. העשב מכיל 92 מתוך 102 המינראלים שקיימים באדמה, וביניהם סידן, זרחן, ברזל, מגנזיום ואשלגן. הוא עשיר בויטמינים רבים, וביניהם A, B-Complex, B12, C, E, K. תכולתו של ויטמין C בעשב גדולה יותר מאשר בתפוזים, ותכולתו של ויטמין A כפולה בהשוואה לגזר.
הכלורופיל בעשב החיטה פועל לטיהור הדם ולחיזוק המערכת החיסונית כולה.
הכלורופיל הוא הצבע הירוק (הפיגמנט) הנמצא בעלים ירוקים בצמחים.
הצמחים משתמשים בכלורופיל בכדי לקלוט את אנרגיית השמש, שבתהליך הפוטוסינתזה נהפכת למזון בצורת פחמימות עבור הצמחים. בהמשך התהליך הצמח קולט מינרלים שונים מהקרקע והם מומרים לאבות המזון החיוניים (ויטמינים, שומנים, חלבונים, עמילנים). כשאנחנו אוכלים צמחים, אנו סופגים בגופנו את כל המרכיבים החיוניים שבהם, ואת אנרגית החיים (השמש) שהודות לה הם צמחו.
פעולת הכלורופיל דומה ל"מגנט" המושך אליו את הרעלים בפנים הגוף, ומפריש אותם החוצה.
הכלורופיל הוא בעצם "הדם הירוק של הצמחים", ומפתיע לגלות עד כמה ההרכב המולקולארי שלו דומה להמוגלובין (חומר הנמצא בתוך תאי הדם האדומים). ההבדל העיקרי ביניהם הוא שהאטום המרכזי בכלורופיל הוא המגנזיום, ובהמוגלובין ברזל.
תפקידו של המוגלובין הוא בעיקרו ליצור קשר עם החמצן שנשאף לריאות ולהעבירו דרך הלב אל כל תאי הגוף. מהתאים ההמוגלובין נושא בחזרה אל הריאות את הפחמן הדו-חמצני.
העשב מאיץ את בניית תאי הדם האדומים, הוא מאזן את לחץ הדם ופועל להתחדשות מואצת של תאים. הוא פועל גם לטיהור וניקוז הצטברויות של רעלים במערכת הלימפתית.
את עשב החיטה סוחטים למיץ, שמתפרק למרכיבים תזונתיים ההופכים לזמינים מייד לגוף.
תוך 20-30 דקות מרגע שתיית המיץ, רוב הויטמינים והמינראלים כבר נספגו בדם.
הערך התזונתי הגבוה של עשב החיטה הוא יוצא מהכלל. בקילו אחד של עשב חיטה טרי הנסחט למיץ, נמצאים כל המרכיבים התזונתיים ובכמות זהה ל-25 קילו של ירקות טריים.
השפע הגדול של המרכיבים התזונתיים האיכותיים והזמינים לגוף, תורם לתחושת שובע וסיפוק ארוכה יותר.
את עשב החיטה קוצרים וסוחטים למיץ לאחר 7-8 ימים מיום הזריעה. העשב הצעיר נחשב לירק, הוא נקי ובטוח גם לאנשים הרגישים לגלוטן.
תופעה מעניינת שנצפתה פעמים רבות היא נטייה של בעלי-חיים כמו חתולים וכלבים ללעיסת עשב חיטה כשהם חשים ברע.
יתרונות נוספים שבהם עשב החיטה תורם לריפוי, ניקוי והתחדשות:
טיהור הדם, וחיטוי דלקות בנרתיק.
מניעת ריקבון בשיניים. החזקת המיץ בפה במשך 5 דקות מרפאת כאבי שיניים.
מונע קשקשים, ומשפר את מראה השיעור.
ניקוי והזנה של כל סוגי העור.
מצוין לריפוי אנמיה. (מחסור בברזל)
האצת תהליך ה- Anti Aging, והעצמת פעילות הורמוני המין.
השריית ירקות ופירות בקערית מים שהוספו לה מספר טיפות מיץ עשב חיטה, תטהר ותנקה אותם משאריות חומרי הדברה וכימיקלים.
הוספת מספר טיפות של מיץ עשב חיטה לאקווריום, תטהר בו את המים ותרפא דגים חולים.
הוספת מיץ עשב חיטה לבקבוק מים תשנה את ההרכב הכימי של הפלואוריד.
עצירת דימומים, עקצוצים, וריפוי חבלות וחתכים.
ריפוי דלקות וכאבי גרון.
ניקוי הסינוסים. הכלורופיל שבמיץ מייבש ופועל להפרשת ההצטברויות.
הגברת הערנות והמודעות. שינה רגועה ומלאה.
העשב הוא מזון מרוכז המרפא ומחייה ליקויים פנימיים וחיצוניים.
העשב מכיל ריכוז ומגוון גדול במיוחד של ויטמינים, מינראלים, כלורופיל (70%) ואנזימים.
הוא מכיל 17 חומצות אמינו חיוניות ולא חיוניות המשפרות תהליכי בנייה ושיקום שרירים, מאיצות את התחדשות התאים, ומונעות את קרישת הדם. העשב מכיל 92 מתוך 102 המינראלים שקיימים באדמה, וביניהם סידן, זרחן, ברזל, מגנזיום ואשלגן. הוא עשיר בויטמינים רבים, וביניהם A, B-Complex, B12, C, E, K. תכולתו של ויטמין C בעשב גדולה יותר מאשר בתפוזים, ותכולתו של ויטמין A כפולה בהשוואה לגזר.
הכלורופיל בעשב החיטה פועל לטיהור הדם ולחיזוק המערכת החיסונית כולה.
הכלורופיל הוא הצבע הירוק (הפיגמנט) הנמצא בעלים ירוקים בצמחים.
הצמחים משתמשים בכלורופיל בכדי לקלוט את אנרגיית השמש, שבתהליך הפוטוסינתזה נהפכת למזון בצורת פחמימות עבור הצמחים. בהמשך התהליך הצמח קולט מינרלים שונים מהקרקע והם מומרים לאבות המזון החיוניים (ויטמינים, שומנים, חלבונים, עמילנים). כשאנחנו אוכלים צמחים, אנו סופגים בגופנו את כל המרכיבים החיוניים שבהם, ואת אנרגית החיים (השמש) שהודות לה הם צמחו.
פעולת הכלורופיל דומה ל"מגנט" המושך אליו את הרעלים בפנים הגוף, ומפריש אותם החוצה.
הכלורופיל הוא בעצם "הדם הירוק של הצמחים", ומפתיע לגלות עד כמה ההרכב המולקולארי שלו דומה להמוגלובין (חומר הנמצא בתוך תאי הדם האדומים). ההבדל העיקרי ביניהם הוא שהאטום המרכזי בכלורופיל הוא המגנזיום, ובהמוגלובין ברזל.
תפקידו של המוגלובין הוא בעיקרו ליצור קשר עם החמצן שנשאף לריאות ולהעבירו דרך הלב אל כל תאי הגוף. מהתאים ההמוגלובין נושא בחזרה אל הריאות את הפחמן הדו-חמצני.
העשב מאיץ את בניית תאי הדם האדומים, הוא מאזן את לחץ הדם ופועל להתחדשות מואצת של תאים. הוא פועל גם לטיהור וניקוז הצטברויות של רעלים במערכת הלימפתית.
את עשב החיטה סוחטים למיץ, שמתפרק למרכיבים תזונתיים ההופכים לזמינים מייד לגוף.
תוך 20-30 דקות מרגע שתיית המיץ, רוב הויטמינים והמינראלים כבר נספגו בדם.
הערך התזונתי הגבוה של עשב החיטה הוא יוצא מהכלל. בקילו אחד של עשב חיטה טרי הנסחט למיץ, נמצאים כל המרכיבים התזונתיים ובכמות זהה ל-25 קילו של ירקות טריים.
השפע הגדול של המרכיבים התזונתיים האיכותיים והזמינים לגוף, תורם לתחושת שובע וסיפוק ארוכה יותר.
את עשב החיטה קוצרים וסוחטים למיץ לאחר 7-8 ימים מיום הזריעה. העשב הצעיר נחשב לירק, הוא נקי ובטוח גם לאנשים הרגישים לגלוטן.
תופעה מעניינת שנצפתה פעמים רבות היא נטייה של בעלי-חיים כמו חתולים וכלבים ללעיסת עשב חיטה כשהם חשים ברע.
יתרונות נוספים שבהם עשב החיטה תורם לריפוי, ניקוי והתחדשות:
טיהור הדם, וחיטוי דלקות בנרתיק.
מניעת ריקבון בשיניים. החזקת המיץ בפה במשך 5 דקות מרפאת כאבי שיניים.
מונע קשקשים, ומשפר את מראה השיעור.
ניקוי והזנה של כל סוגי העור.
מצוין לריפוי אנמיה. (מחסור בברזל)
האצת תהליך ה- Anti Aging, והעצמת פעילות הורמוני המין.
השריית ירקות ופירות בקערית מים שהוספו לה מספר טיפות מיץ עשב חיטה, תטהר ותנקה אותם משאריות חומרי הדברה וכימיקלים.
הוספת מספר טיפות של מיץ עשב חיטה לאקווריום, תטהר בו את המים ותרפא דגים חולים.
הוספת מיץ עשב חיטה לבקבוק מים תשנה את ההרכב הכימי של הפלואוריד.
עצירת דימומים, עקצוצים, וריפוי חבלות וחתכים.
ריפוי דלקות וכאבי גרון.
ניקוי הסינוסים. הכלורופיל שבמיץ מייבש ופועל להפרשת ההצטברויות.
הגברת הערנות והמודעות. שינה רגועה ומלאה.
מייסד הבית לבריאות והתכנסות הראשון מסוגו בישראל, מסגרת ארוכת טווח ללימוד והתנסות באורחות חיים מעודדי החלמה ובריאות.
https://www.demayo.co.il
טלפון: 058-4-818-518
כתיבה והוראה של התכנית למדעי הרפואה, התזונה והסביבה למטפלים והחברה בישראל.
מרכז צוותים לתכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק אורגניים.
מנחה סדנאות בשטח לזיהוי, ליקוט ושימוש בצמחי-בר למאכל.
מחבר הספר 'צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל'.
https://www.demayo.co.il
טלפון: 058-4-818-518
כתיבה והוראה של התכנית למדעי הרפואה, התזונה והסביבה למטפלים והחברה בישראל.
מרכז צוותים לתכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק אורגניים.
מנחה סדנאות בשטח לזיהוי, ליקוט ושימוש בצמחי-בר למאכל.
מחבר הספר 'צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל'.